16 oktober 2017

Historie

De historie van Visscher Autogroep gaat terug naar 1951. In dat jaar begint Aart Visscher aan de Kerkstraat te Tricht met de reparatie van automobielen. Het bedrijf begint in de jaren vijftig met de reparatie van automobielen en later met het verkopen van tweedehands exemplaren. Visscher verkocht tweedehands auto’s met de garantie van een nieuwe. Met deze garantie onderscheidde Visscher zich van de concurrentie wat resulteerde in groei van de onderneming.

 

Aart en zijn echtgenote Jannie krijgen tien kinderen, vijf jongens en vijf meisjes. Dat de jongens het autovak in zouden gaan was geen verassing en Visscher wordt een echt familiebedrijf.

 

In 1962 is het eerste dealerschap een feit door een overeenkomst met Simca. In de loop van de jaren is het bedrijf uitgebreid en heeft het merken zoals Chrysler, Matra, Talbot en Sunbeam onder haar hoede gehad. Ook de locaties zijn niet blijvend, een gevolg van schaalvergroting en economische veranderingen. 

 

Van een klein autobedrijf in Tricht is Visscher uitgegroeid tot een krachtige en energieke automotive onderneming met meerdere vestigingen in het Rivierengebied en het Groene Hart. Visscher biedt een totaalconcept dat onder meer bestaat uit de merken Peugeot, Citroën en Hyundai. Daarnaast voert Visscher de universele concepten Bosch Car Service en Eurorepar, faciliteert het een deelautoprogramma en is verhuur van klassieke auto’s mogelijk.

 

Visscher Autogroep is ruim 68 jaar na de start dynamischer dan ooit. Welke veranderingen ook plaats vinden binnen het bedrijf, de Visscher-formule blijft overeind. Bij deze formule staat de klant altijd centraal. 

309