Oldtimers en trouwauto’s huren
SG-VF-72 (2)
SG-VF-72 (3)
SG-VF-72 (6)
SG-VF-72 (7)
SG-VF-72 (1)
SG-VF-72 (5)
SG-VF-72 (4)

Peugeot 205 CTI cabriolet

Voorwaarden voor het huren van deze oldtimer:

•    De auto is zowel met als zonder chauffeur te huur.
•    Het is mogelijk dat wij de auto brengen en/of halen op een gewenste locatie.
•    De auto wordt altijd met een volle tank meegegeven.
•    Alle auto’s zijn All-Risk verzekerd met een eigen risico van € 500,-.
•    Het eigen risico kan niet worden afgekocht.
•    U mag de auto de dag na het huren nog, zonder extra kosten, terugbrengen tot 10 uur in de ochtend. Na dit tijdstip wordt een extra dagprijs in rekening gebracht.
•    De auto staat de afgesproken dag ’s ochtends vanaf 8 uur voor u gereed.
•    Alle auto’s worden uitgeleverd vanuit de vestiging Culemborg, Pascalweg 29.
•    Rijden in het buitenland is toegestaan. 
•    Pechhulp is niet inbegrepen (kan, uitsluitend op naam, worden afgesloten bij de ANWB of de KNAC, inclusief vervangend vervoer).
•    Bij vertrek vragen wij een huurovereenkomst te tekenen en een geldig rijbewijs te tonen.

Tarieven

 Dagprijs  € 300,-  Inclusief 50 km vrij rijden
 Weekendprijs*  € 600,-  Inclusief 100 km vrij rijden
 Meer gereden kilometers  € 0.45 per km  
 Brandstof  Vertrek met volle tank  Auto aftanken bij terugkeer
 Borgsom  € 500,-  Te voldoen voor vertrek
 Eigen risico bij schade  € 500,-  
 Chauffeur  € 25,- per uur  
 Auto afleveren op locatie  € 25,- + €1,- per gereden km  

*Weekend: vrijdag ophalen, maandagochtend voor 10.00u retour.

Alle bedragen zijn inclusief BTW

Heeft u nog vragen? Mail gerust naar oldtimers@visscherpgh.nl

Het verhaal van de Peugeot 205 CTI 

Snelle GTI met open dak

Medio jaren tachtig speelde je als automerk niet mee zonder compacte hot hatch. Uit alle windstreken kwamen ze op ons af. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Japan, snelle bommetjes op basis van de gewone burgermansuitvoeringen werden door fabrikanten uit diverse autonaties naar voren geschoven. Vaak met succes, maar er zijn ook modellen die het onderspit delfden. De 205 GTI van Peugeot was zo’n populaire snellerik en is dat vandaag de dag nog. Nog mooier is dat Peugeot deze auto onder de noemer CTI ook als cabriolet geleverd heeft.

Tegenwoordig kom je de meeste snelle en lichte autootjes van toen met toevoegingen als GSI (Opel Corsa/Kadett), GTI (Volkswagen Golf) en GTti (Daihatsu Charade) nauwelijks meer tegen in originele staat. De meeste zijn ten onder gegaan aan wanstaltige tuningspraktijken en eigenaren die het niet zo nauw namen met het onderhoud. Bovendien zijn al deze modellen er nooit als cabriolet geweest. Van de in 1983 geïntroduceerde 205 kwam Peugeot een jaar later met de GTI-uitvoering op de markt en de cabriolet stond voor 1986 op het programma. Pininfarina uit Italië is verantwoordelijk voor het ontwerp van de 205 zonder dak. Optisch is de snelste 205 herkenbaar aan zwarte kunststof randen langs de wielkasten, sportieve bumpers en een verlaagd onderstel. Net als de driedeurs 205 GTI had de CTI een 1.580 cc injectiemotor met 115 pk, later vervangen door de sterkere 1,9 liter. De 205 Cabriolet CTI 1.9 van Henk Visscher is in december 1989 afgeleverd.

We vertrekken rustig, de olietemperatuur van de motor is nog niet hoog genoeg om direct het volle potentieel te benutten. Van nerveusheid is echter ook nu geen sprake, de 205 CTI 1.9 laat het zich allemaal welgevallen. Peugeot is meester in het bouwen van onderstellen met een goede combinatie van comfort en sportiviteit, zo ook bij deze cabriolet. Uiteraard voel je wat er onder de banden doorgaat, maar samen met de fijne sportstoelen worden korte oneffenheden goed opgevangen. Ook voel je dat de carrosserie minder stijf is dan die van de hatchback. De onbekrachtigde besturing voelt direct en vrij zwaar aan, maar serieuze dynamiek ontbeert de installatie. Datzelfde geldt ook voor de vijfbak met lange schakelwegen die net zo goed in een 205 1.1 had kunnen zitten. De ruimte aan boord van de 205 Cabriolet doet er bij zo’n snel bommetje minder toe, maar desondanks stellen we vast dat het op de achterbank voor korte tijd best uit te houden is. De bagageruimte is klein en het klepje geeft toegang tot een smal luikje, net een brievenbus.

Klaar voor het echte werk, de techniek is op bedrijfstemperatuur. Ondanks zijn leeftijd reageert viercilinder bij elk toerental vinnig op het gas. Vooral tussen de drie- en vijfduizend omwentelingen per minuut heeft de 205 het ontzettend naar zijn zin. Onder het genot van een heerlijk rauw uitlaatgeluid zijn vooral binnenwegen een heerlijkheid. Ongegeneerd laat het slechts 930 kilo wegende wagentje zich van bocht naar bocht sturen, telkens gevolgd door snel accelereren op de rechte stukken. Tijdens zulke escapades is de wat minder sportieve besturing eigenlijk wel fijn, van nerveuze aandrijfkrachten in het stuur is geen sprake. Zonder protest laat de Peugeot zich plaatsen waar jij hem hebben wilt. Wat een heerlijk gooi en smijt gebakje is dit! Tijdens de test was het asfalt kurkdroog, maar er gaan verhalen dat het op natte wegen uitkijken is. Wees dus goed voorbereid.

’s Zomers is de cabriolet nog veel leuker dan de dichte driedeurs 205! Het aanbod goede exemplaren is de laatste jaren flink uitgedund en zeker de tot de verbeelding sprekende rode auto’s zijn nauwelijks meer te vinden.

 

Technische gegevens:

Cilinderinhoud: 1.905 cc

Cilinders/Kleppen: 4/8

Max. vermogen: 105 pk bij 6.000 tpm

Max. koppel: 142 Nm bij 3.000 tpm

Acceleratie 0-100 km/h: 10,6 sec.

Topsnelheid: 185 km/h

Transmissie: handgeschakelde vijfbak

Gem. verbruik: 8,7 l/100 km (1:11,5)

Gewicht: 930 kg

Nieuwprijs: f 47.430 / € 21.520

 

Plus

+ Vinnige motor

+ Hoge prestaties, laag gewicht

+ Combinatie comfort/sportiviteit

Min

– Lange schakelwegen

– Kleine bagageruimte

– Carrosserie niet erg stijf

Henk en Gerard
Klantbeoordeling 10
"De zoveelste Peugeot gekocht en weer dik tevreden. Op alle punten een 10 !"
Beoordeeld door 492 klanten.
Waardering gemiddeld: 10
211