Old- en Youngtimers huren
AR-32-06 (2)
AR-32-06 (8)
AR-32-06 (1)
AR-32-06 (3)
AR-32-06 (4)
AR-32-06 (7)
AR-32-06 (6)
AR-32-06 (5)

Citroën Traction Avant 11 BL

 

Voorwaarden voor het huren van deze oldtimer:

•    De auto is uitsluitend met chauffeur te huur. Uitzonderingen zijn na overleg mogelijk.
•    Het is mogelijk dat wij de auto brengen en/of halen op een gewenste locatie.
•    De auto wordt altijd met een volle tank meegegeven.
•    Alle auto’s zijn All-Risk verzekerd met een eigen risico van € 500,-.
•    Het eigen risico kan niet worden afgekocht.
•    U mag de auto de dag na het huren nog, zonder extra kosten, terugbrengen tot 10 uur in de ochtend. Na dit tijdstip wordt een extra dagprijs in rekening gebracht.
•    De auto staat de afgesproken dag ’s ochtends vanaf 8 uur voor u gereed.
•    Alle auto’s worden uitgeleverd vanuit de vestiging Culemborg, Pascalweg 29.
•    Rijden in het buitenland is toegestaan. 
•    Pechhulp is niet inbegrepen (kan, uitsluitend op naam, worden afgesloten bij de ANWB of de KNAC, inclusief vervangend vervoer).
•    Bij vertrek vragen wij een huurovereenkomst te tekenen en een geldig rijbewijs te tonen.

Tarieven

 Dagprijs  € 400,-  Inclusief 50 km vrij rijden
 Weekendprijs*  € 800,-  Inclusief 100 km vrij rijden
 Meer gereden kilometers  € 0.50 per km  
 Brandstof  Vertrek met volle tank  Auto aftanken bij terugkeer
 Borgsom  € 500,-  Te voldoen voor vertrek
 Eigen risico bij schade  € 500,-  
 Chauffeur  € 29,50 per uur  
 Auto afleveren op locatie  € 25,- + €1,- per gereden km  

*Weekend: vrijdag ophalen, maandagochtend voor 10.00u retour.

Alle bedragen zijn inclusief BTW

Heeft u nog vragen? Stuur een bericht aan: oldtimers@visscher.nl

Het verhaal van de Citroën Traction Avant

BEKIJK HIER DE VIDEO

Eerste in serie geproduceerde voorwielaandrijver

De Traction Avant was een zeer innovatieve auto die vanaf 1934 door Citroën werd geproduceerd naar een ontwerp van André Lefèbvre en Flaminio Bertoni. Het was de eerste in serie geproduceerde auto met voorwielaandrijving (Frans: Traction Avant) en een zelfdragende carrosserie. Veel van de innovaties die geïntroduceerd zijn in de Traction Avant zijn nu nog steeds aanwezig in de huidige auto's.

De ontwikkeling van de Traction Avant diende noodgedwongen in recordtijd te geschieden. Financiële problemen dwongen Citroën dan ook het model te vroeg uit te brengen, waardoor de auto nog niet uitontwikkeld was. De eerste exemplaren kenden ernstige kinderziekten, die door de fabriek werden opgelost. Naast voorwielaandrijving introduceerde men in de Traction Avant ook een gelaste monocoque-constructie, onafhankelijk opgehangen voorwielen en vering door middel van torsiestaven. De motoren waren voorzien van kopkleppen en natte, verwisselbare cilinderbussen, voor die tijd zeer vooruitstrevend. Verder bezat de Traction Avant hydraulische remmen en vanaf 1936 tandheugelbesturing. Al deze noviteiten zouden in de jaren daarna door de meeste autoconstructeurs worden overgenomen.

De Traction Avant was bedoeld voor het brede publiek en is tussen 1934 en 1957 ruim 750.000 keer geproduceerd. Naast het standaard vierdeurs (Légère) koetswerk verschenen modelvarianten als de bredere en grotere vierdeurs Normale, Roadster, Faux Cabriolet (coupé) en de langere Familiale met zes zijruiten en klapstoeltjes (strapontins) tussen de voorstoelen en de achterbank. Henk Visscher heeft een Traction Avant uit juni 1951 in de collectie. Momenteel vertegenwoordigt de auto een waarde van zo’n 20.000 euro. In het huidige straatbeeld valt de wagen op met zijn zeer klassieke ontwerp.  Niet alleen het exterieur is zeer opvallend vormgegeven, ook binnenin wijkt de Traction Avant af van wat we tegenwoordig gewend zijn. De comfortabele voorbank, het uniek vormgegeven stuur, de snelheidsmeter, allemaal elementen die anders dan anders zijn. De drie versnellingen worden ingelegd met een lange hendel die uit het dashboard steekt, zo is er geen middenconsole nodig. De gehele bodem blijft op deze manier vrij, waardoor er drie personen op de voorbank kunnen zitten. Alleen de drie pedalen vinden een plaatsje onder het stuur.

Technisch gezien is de bediening van deze klassieker hetzelfde als in een hedendaagse auto. Toch is het even wennen aan het gevoel in de besturing, de gekke schakeling en het weggedrag in bochten. Al snel wint de auto je vertrouwen en kun je lezen en schrijven met deze Fransman. Iedereen kijkt je na en het is simpelweg erg leuk om hiermee door dorpjes te rijden en naar mensen te zwaaien. De Traction Avant heeft karakter, daar kun je niet omheen. Snelwegen zijn niet aan hem besteed, de topsnelheid ligt net boven de 100 km/h. Met 56 pk uit 1.911 cc zijn hooguit B-wegen zijn habitat, want op hogere snelheden stijgt ook het brandstofverbruik navenant.

Tegenwoordig is een Traction Avant een zeldzaamheid, goede exemplaren brengen dan ook veel geld op. Mocht je er een aangeschaft hebben, zet hem dan ook zeker binnen, tenzij de auto een anti-roestbehandeling heeft ondergaan. Bewaar deze klassieker als auto voor evenementen en dagjes uit. Geniet van zijn karakter en de reacties die mensen geven!

 

Technische gegevens:

Cilinderinhoud: 1.911 cc

Cilinders/Kleppen: 4/8

Max. vermogen: 56 pk bij 3.800 tpm

Max. koppel: 119 Nm bij 2.000 tpm

Acceleratie 0-100 km/h: 30,2 sec.

Topsnelheid: 118 km/h

Transmissie: handgeschakelde driebak

Gem. verbruik: 12,5 l/100 km (1:8,0)

Gewicht: 1.050 kg

Nieuwprijs: f 8.350 / € 3.790

 

Plus

+ Zeer eigenzinnige vormgeving

+ Comfortabel meubilair

+ Redelijke prestaties

Min

– Hoog brandstofverbruik

– Hoog geluidsniveau

– Roestgevoeligheid

Heeft u nog vragen? Mail gerust naar oldtimers@visscherpgh.nl

Klantbeoordeling 10
"De zoveelste Peugeot gekocht en weer dik tevreden. Op alle punten een 10 !"
Beoordeeld door 492 klanten.
Laatste waardering: 10
211