18 juli 2017

Wat is private lease?

Wanneer er wordt gesproken over leasen wordt er vaak gedacht aan zakelijke rijders. Een auto leasen is niet alleen mogelijk voor zakelijke rijders, ook particulieren kunnen gebruik maken van deze vorm van autofinanciering. Ontdek in deze blog wat private lease precies inhoud.

De prijzen van private lease

Het grote voordeel van private lease is dat alle autokosten in het vaste maandelijks te betalen leasebedrag zijn opgenomen. Niet alleen motorrijtuigenbelasting, afschrijving en verzekering zijn gedekt. Ook het vervangen van de banden, het onderhoud en eventuele schades brengen geen extra kosten met zich mee. Alleen de brandstofrekening en onverhoopte verkeersboetes moet de berijder apart betalen. Het leasetarief is onder andere afhankelijk van het soort auto, de leasetermijn en het aantal kilometers per jaar.

Hieronder is een overzicht te zien om een indicatie te geven van de private lease prijzen. Het volledige prijzen overzicht is hier te vinden.

Private lease model

Vanaf prijs per maand*

Peugeot 108

€ 189

Peugeot 208

€ 274

Citroën C1

€ 179

Citroën C3

€ 250

*De genoemde vanaf prijs per maand geldt voor juli 2017. De vanaf prijs verandert door de maanden heen en kan afwijken bij acties.

Afsluiten private lease contract

Wat is private lease?

Zonder spaargeld in een gloednieuwe auto rijden is met private lease mogelijk. Als particulier betaal je hiervoor een vast maandbedrag zonder dat de auto in je bezit is. Het vaste maandbedrag dekt de meeste kosten die bij een auto komen kijken zoals:

 • Reparatie en onderhoud
 • Allrisk verzekering
 • Motorrijtuigbelasting
 • Afleveringskosten
 • Afschrijving
 • Pechhulp

De periode dat je in de auto wil rijden is naar wens te bepalen. Het leasetermijn varieert van 12 tot 60 maanden. Na afloop van de leaseperiode wordt de auto ingeleverd of ingeruild voor een nieuw exemplaar. Auto’s die bij de dealer op voorraad staan zijn vaak gunstig geprijsd, zelf een model naar smaak samenstellen kan natuurlijk ook. Buiten de auto zelf is er ook de keuze om wel of geen winterbanden in het leasecontract op te nemen.

Bij het afsluiten van het leasecontract wordt het aantal kilometers per jaar aangegeven waarna het maandelijks leasebedrag wordt bepaald. Loopt het kilometer aantal sneller op dan in eerste instantie verwacht? Dan is het vertstandig om even met de verkoper om de tafel te gaan zitten. Mocht het contract niet kunnen worden aangepast, dan vindt er een correctie per extra gereden kilometer plaats. Let wel op dat er met private lease een financiële verplichting wordt aangegaan, een vast inkomen is hierbij noodzakelijk.

Voordelen en nadelen van private lease

Voordelen van private lease

 • Een vast maandbedrag zonder onverwachte kosten. Zo weet je elke maand waar je aan toe bent.
 • Je bent niet in één keer een groot bedrag kwijt. Met een vast inkomen rij je zonder spaargeld in een nieuwe auto.
 • Na afloop van het leasecontract lever je de auto weer in. Geen gedoe met inruilen.

Nadelen van private lease

 • Je gaat een financiële verplichting aan voor meerdere jaren waar je niet makkelijk onderuit komt. Wanneer hier niet aan kan worden voldaan moet er een afkoopsom worden betaald.
 • Het kilometer aantal is lastig in te schatten. Indien de afgesproken jaarlijkse kilometers worden overschreden dient er een correctie te worden betaald. Deze correctie van bijvoorbeeld €0,06 per extra kilometer lijkt weinig, maar kan aardig oplopen.
 • Je bent geen eigenaar van de auto. Het is toegestaan om andere gezinsleden in de auto te laten rijden, maar houdt hier rekening mee met uitlenen.

Visscher Autogroep Tiel beste onderhoudsbedrijf 2017

Ontdek het exacte leasebedrag

Bij Visscher rij je al vanaf € 189 per maand in een nieuwe private lease auto. Benieuwd naar de exacte leaseprijs? Stel je eigen leaseauto samen en ontdek het maandelijkse leasebedrag. Visscher Autogroep Tiel is door leaserijders van Strix verkozen tot het beste onderhoudsbedrijf van 2017. Dat is zorgeloos genieten van uw lease auto.Onze verkopers verwelkomen u graag voor een verhelderend gesprek!

335